Τετάρτη 24 Αυγ @ 15:59 img

4 μυστικά για την τέλεια σχέση!


4 μυστικά για την τέλεια σχέση

Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσει κανείς μια σχέση. Δεν είναι όμως το ίδιο εύκολο να την κρατήσει. 

Τι γινέται και οι άνθρωποι με την πρώτη δυσκολία τα παρατάνε; Για ποιο λόγο αυξάνονται τα διαζύγια; Πως μπορεί κανείς να έχει μια ευτυχή σχέση; Τα πράγματα είναι απλά, οι άνθρωποι τείνουν να τα δυσκολεύουν. Όταν κάποιος επιλέξει να συνάψει μια σχέση, θα πρέπει να καταλάβει πως δεν πρόκειται για παιχνίδι εξουσίας. Επίσης, καλό θα ήταν για να τα βρεις με τον άλλον, να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου.

Δείτε πια είναι τα 4 μυστικά της τέλειας σχέσης:

  • Εγώ φταίω: Δεν φταίει ποτέ ένας. Πριν αρχίσετε να την κριτική και τις κατηγορίες για το τι έκανε λάθος, προσπαθήστε να δείτε που φταίτε εσείς. Η φράση «θυσίασα τα νιάτα μου, για σένα και τα όνειρα μου»  γνωστή σ” όλους χρησιμοποιείται πολύ εύκολα αλλά χωρίς επίγνωση του νοήματος της. Πριν την πείτε λοιπόν σκεφτείτε, εσείς που ήσασταν τόσο χρόνια; Γιατί επιλέξατε να θυσιάσετε τα χρόνια σας; Ποιές είναι οι ευθύνες σας;

 

  • Καταλαβαίνω vs Ξέρω: Τι εννοείται με την φράση «σε ξέρω καλά»; Πόσο καλά τον ξέρετε που δεν χρειάζεται να τον ρωτήσετε για να καταλάβετε πως νιώθει; τι σκέφτεται; Προσπαθήστε να κατανοήσετε με ειλικρινή απόδοχη τον συντρόφο σας. Μπείτε στην θέση του για τον καταλάβετε καλύτερα και αφήστε τις εικασίες.

 

  • Φροντίζω τη σχέση και εμένα: Είναι σημαντικό να μην αφήνεστε. Κάντε πράγματα για τον εαυτό σας. Μην μείνετε στάσιμοι επενδύοντας όλη την ενέργεια στη σχέση σας.

 

  • Εκτίμηση: Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάς το συντρόφο σου. Να τον θαυμάζεις.

 

Πηγή: jenny.gr

Το άρθρο ανέβηκε από τον Χρήστη : Passionyou